Over de Psalmenchallenge

In de eerste helft van 2022 trekken we dagelijks door het psalmboek van de Bijbel. Iedere dag ontdek je de schatten uit een (gedeelte van) een psalm. Een geweldige uitdaging waarmee je dit belangrijke boek bij vandaag de dag betrekt en de geestelijke reservoirs van je leven vult.

Generatie na generatie vinden we in de psalmen taal om lezen, te overdenken, te bidden en te zingen. Een taal van de relatie tussen de mens en God. De woorden spreken tot ons en laten ons spreken tot God. De meerstemmigheid van de psalmen drukken we uit in het thema “Symfonie van het hart”.

De Symfonie van het hart is een initiatief van een aantal kerken. Samen voorzien we jou van aansprekend materiaal dat je meeneemt door alle 150 psalmen, waardoor deze challenge voor jou geen uitdaging vormt: 

- Volg het leesrooster en lees iedere dag een psalm. En je ziet het goed: zaterdag is een psalm-vrije dag. Of je inhaaldag.
- Beluister op doordeweekse dagen de podcast met een korte meditatie over de psalm van die dag. Je kunt de podcast beluisteren via deze website of via Spotify/Apple podcast.
  Er is ook een leesversie van de podcast beschikbaar, kijk  hiervoor bij teksten.
- Eens per maand is er een verdiepingspodcast dat een thema uit het psalmenboek belicht. Verdiepingsvragen die je behandeld witl zien in die podcast kun je doorgeven via het contactformulier.
- Tijdens de zondagse diensten spreekt de voorganger over de dag-psalm, waardoor je geen psalm mist.
- Voor huiskringen is er materiaal beschikbaar om in groepsverband door te spreken over de psalmen.

Print het schema uit, zodat je kunt bijhouden welke Psalm je al gelezen hebt. Hang het schema bijvoorbeeld aan je koelkast of leg hem naast je Bijbel.
Download hier het volledige psalmen schema.